Solution Overview

AxiomSL verstrekt alle vereiste berekeningen, rapportmodellen en de rapporteringsfunctionaliteit voor informatieverschaffing aan centrale banken wereldwijd.

Het programma geeft gebruikers een volledige controle over de opstelling van het rapport en om dit logisch te houden ongeacht de graad van complexiteit. Gebruikers ontvangen toegang tot Axiom SL’s Visual Business Rules (Visuele Businessregels) om persoonlijke matches te definiëren die beantwoorden aan de eisen die gesteld worden aan rapportering en boekhouding. De daaruit voortvloeiende rapporten kunnen binnen enkele minuten worden overlegd.

Alvorens een rapport in te dienen, controleert het programma of alle waarden geldig zijn en maakt aansluitingen met rapporten die ingediend zijn bij andere instanties Gebruikers wordt de mogelijkheid geboden om analyses van aannemelijkheid en mutaties te maken. Wanneer het tolerantieniveau wordt overschreden, kunnen gebruikers door de inzoomfunctie de oorzaak van dit probleem identificeren en de nodige aanpassingen maken.

De geavanceerde auditcompetenties van AxiomSL impliceren dat gebruikers naast de toegang die zij hebben tot de rapporten die zijn ingediend bij de toezichthouders, ook kunnen inzoomen op het model, de logica en de brondata die zijn gebruikt in de individuele declaraties. Dit is kostenverlagend en verhoogt de efficiency.

Het ‘unieke platform’-model van AxiomSL impliceert dat hetzelfde systeem wereldwijd kan worden gebruikt om te beantwoorden aan de eisen die toezichthouders stellen aan rapportering en dat kosten en de complexiteit van compliantie aanzienlijk worden verlaagd.

De onvolledige lijst van landen die wij ondersteunen zijn onder meer:

Algerije
Australië
België
Brazilië
China
Duitsland
Filippijnen
Frankrijk
Griekenland

Hongkong
India
Indonesië
Japan
Kroatië
Maleisië
Marokko
Nederland
Noorwegen

Oostenrijk
Pakistan
Polen
Portugal
Republiek Ierland
Servië
Singapore
Slowakije
Spanje

Taiwan
Thailand
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Zambia
Zuid-Afrika
Zuid-Korea
Zweden
Zwitserland

Resource Center


EBA publishes Opinion on transitional arrangements and credit risk…

The European Banking Authority (EBA) published today an Opinion on transitional arrangements and credit risk adjustments to mitigate the…


Read More…

FINMA Publishes Circular On Credit Risks And Disclosure

The Swiss Financial Market Supervisory Authority FINMA has published the revised circular on credit risks and disclosure for banks.


Read More…

EBA consults on Guidelines on credit risk management practices and…

The European Banking Authority (EBA) launched today a consultation paper on draft Guidelines on credit institutions’ credit risk management…


Read More…

Leading Spanish Bank Selects AxiomSL’s Strategic Analytics and…

AxiomSL’s enterprise-wide approach enhances analytics and controls throughout the organization while providing management…


Read More…

Featured Solutions for Central Bank Reporting